Adventure Race

(ninaj)

ORIENTAČNÍ BĚH - MTB - TREKING - IN-LINE BRUSLE - KAJAK - PLAVÁNÍ - LEZENÍ - LANOVÉ AKTIVITY - RAFTING - CANYONING - JUMAROVÁNÍ - JESKYŇAŘENÍ - SLAŇOVÁNÍ...




Adventure Race, v českém překladu dobrodružný závod, který je vlastně přírodním vícebojem 4členných týmů, ve kterých musí být aspoň jedna žena. Únava, bolest, dobrá fyzická kondice, všestranost, silná vůle a nejen to, je spojeno i s tím, že se týmy při závodech pohybují mnohdy krásnou přírodou, někdy i divočinou, poznávají nová místa, na které by se možná nikdy jindy nedostali a zažívají opravdové dobrodružství s neskutečným množstvím zážitků.

Tyto závody se řadí mezi extrémní sporty a jedním z hlavních extrémů těchto závodů je jejich délka. Nehrajou zde roli sekundy ani minuty, tyto závody jsou otázkou hodin a dnů! Nejkratší závody trvají cca 50 hodin, naopak ty nejdelší závody trvají obvykle 3 až 5 dnů. Co se týče vzdálenosti, tak ty kratší závody mívají kolem 300km, ty delší kolem 1000 km...

S tímto sportem jsem se setkal poprvé v roce 2009, kdy jsem kývl na nabídku a postavil se spolu s kamarády na start Czech Adventure Race. Do té doby jsem nic podobného neabsolvoval a s mnohými disciplínami jsem se zde setkal vůbec poprvé. Závod jsme sice nedokončili (z 18 týmů ho dokončilo pouze 8), ale byla to pro mě velká zkušenost a také zážitek, díky kterému jsem se začal o tyto závody více zajímat a soustředit svůj zájem na širší okruh sportovních disciplín.


(Czech Adventure Race 2009)


Na Pražské stovce v roce 2010 jsem poznal Marka Navrátila se kterým jsem tento závod dokončil v extrémních podmínkách na děleném 3.-4. místě a poté jsem dostal příležitost startovat za český tým OpavaNet/Tilak/Merida za který nyní stabilně závodím.


(Adventure Race Slovenia 2011)



(Czech Adventure Race 2011)



(Lycian Challenge Adventure Race 2011)