Czech Adventure Race

(Ninaj)

Mistrovství Evropy v Adventure Race

Trek/In-line, Trek, MTB, Kajak, Slanění, Orienťak, Lezení

16.– 21.8.2011 Ledeč nad Sázavou

OpavaNet/Tilak/Merida - 3. místo

61 hodin 29 minut

Marek Navrátil, Aleš Dytrt, Radka Brožková, Jan Zemaník

(schéma závodu)


Jedním z vrcholů letošní sezóny byl pro mě bezesporu český Adventure Race, který byl letos mimo jiné i Mistrovstvím Evropy v Adventure Race. O tom, že pojedu jsem věděl hodně dlouho dopředu, takže byl čas pořádně natrénovat a v klidu se na závod připravit. Po nepodařeném AR ve Slovinsku byla obrovská chuť závodit, posbírat co nejvíc zkušeností, a také konečně urvat nějáké to dobré umístění v oblasti Adventure Race.

Vše se nakonec povedlo na jedničku a odjeli jsme myslím super závod s minimem technických a zdravotních problémů. Do cíle jsme dorazili po 61 hodinách a 29 minutách, v průběhu závodu jsme nespali ani minutu! Hned od startu nás pronásledovalo obrovské vedro, které nám dávalo hlavně na bajku pořádně zabrat a o moc lepší to nebylo ani při nočních etapách, kdy bylo taky pořádné teplo. Až třetí den jsme chytli na kole menší bouřku, ale to bylo vše.

Ze závodu jsem si odnesl plno zážitků a hlavně také radost z dobrého výsledku. Z takových nejzásadnějších zážitků byla asi kombinovaná etapa trek/in-line která měla mít nějákých 75 km, jelikož jsem bruslař začátečník měl jsem celkem hodně velký respekt, abych se někde nerozbil, protože na těchto závodech se jezdí opravdu cestou necestou. Celé tohle bruslení jsem ale nakonec zvládl pro mě nečekaně dobře a právě v této etapě jsme stáhli několik týmů a dojeli týmy na medailových místech! Další vložené in-line v bajkové etapě pro mě už tak super nebyly, hned skoro na začátku asi 20 km bruslení jsem se trochu roztřískal a s odřenou prdelí jsem pak bojoval až do cíle a to bylo opravdu peklo. Posledním velkým zážitkem co se mi tak vybavuje byl sjezd Sázavy, konkrétně úseku zvaném Stvořidla. Několika kilometrové peřeje, tma, mlha (s čelovkou bylo vidět tak na metr), zima a hlavně málo vody, všude kameny, prostě to vůbec nejelo!

S odstupem času musím říct, že se sešel opravdu skvělý tým, který se parádně doplňoval a to je v takovém závodě základ.

Obsáhlá reportáž Marka Navrátila


(občerstvení před MTB)