EUROPEAN CHAMPION CLUBS CUP CROSS COUNTRY 2013


3.2.2013 Castellón de la Plana (Španělsko)

Jakub Zemaník - 8.místo

SSK Vítkovice - 7.místo

V neděli 3.února jsme bojovali za krásného, slunečného počasí ve španělském Castellónu v Poháru mistrů v krosu. Do Castellónu jsme dorazili v sobotu večer po leteckém přesunu z Prahy přes Paříž do Valencie a poslední kus cesty cca 90km autobusem. V sobotu jsme odjeli do parku El Pinar na pobřeží středozemního moře, kde se uskutečnily samotné závody.

Kluky čekala rovinnatá, rychlá trať na 6km. V kategorii juniorů startovalo 69 závodníků ze 13 klubů. Nejlepšího umístění dosáhl po vynikajícím výkonu Jakub Zemaník na 8.místě. Adam Zenkl a Vojta Schneider se drželi v první polovině startovního pole a doběhli na 30. a 32.místě. Honza Friš po problému s kolenem doběhl na 63. místě.

V soutěži družstev jsme se umístili na 7.místě. Před námi byli Portugalci, Turci, Španělé, Italové, Holanďani a Švédi.

Konkurence ve všech kategoriích byla veliká a z těch největších osobností jmenujeme itala Andreu Laliho (mistr Evropy v krosu z Budapešti), španěla Ayada Lamdassema(6. v Budapešti), a další španělé Antonio Jimenez, Sergio Sanchez, nebo u žen Hiwot Ayalew z Turecka a vynikající Rusky.

Pro naše mladé družstvo byla účast na tomto závodě obrovskou zkušeností a získali velkou motivaci do další tréninkové práce.