The North Face®Transgrancanaria

(Ninaj)

1.3.2014 - Gran Canaria (Španělsko)



Gran Canaria není rozlohou největší z Kanárských ostrovů, ale je tím nejnavštěvovanějším. Díky jeho neuvěřitelné rozmanitosti plné kontrastů se mu přezdívá kontinent v miniatuře. Na rozloze pouhých 1 560 km2 naleznete vše od velkých turistických letovisek, přes divokou krásu vnitrozemí a západního pobřeží až po rušné velkoměsto Las Palmas.

Gran Canaria má tvar obrovského kuželu s nejvyšším vrcholem ostrova – Pico de las Nieves (1 949 m n. m.) a unikátním monolitem Roque Nublo (1 813 m n. m. v překladu mračné skalisko), který byl pro domorodé obyvatele posvátným místem. Z této vyhlídky je překrásný pohled do obrovského kaňonu, který je považován za evropský Gran kaňon. Celé vnitrozemí je velmi hornaté (na 50 km zde překonáte převýšení téměř 1 900 m) a tomu odpovídají i místní silnice plné serpentin a nádherných vyhlídek. Jednou z nejpůvabnějších malých vesniček je Teror s typickou kanárskou architekturou. Za návštěvu určitě stojí i hlavní město Las Palmas, které je plné kulturních a architektonických památek od historické katedrály sv. Anny po výkřiky moderního umění. Na jižním pobřeží u letoviska Maspalomas Vás kromě rušných turistických letovisek překvapí písečné duny, které díky větru neustále mění tvar a neřekne se jim jinak než malá Sahara.

Je to ideální místo pro klidnou dovolenou a pokud jí chcete strávit aktivně a navíc v době, kdy u nás doznívá zima a někdy by ven ani psa nevyhnal, nabízí Vám ostrov Gran Canaria světoznámý ultra-trail - The North Face®Transgrancanaria

Je to jeden ze závodů světové tour v ultra-trailu (UTWT – Ultra-Trail World Tour) a nabízí tyto tratě:

Transgrancanaria: 125 km/7500 m, limit 30 hodin
Transgrancanaria Advanced : 84km/4.600 m, limit 24 hodin
Transgrancanaria Maraton : 42km/ 1.150 m, limit 12 hodin
Transgrancanaria Starter : 30km/ 700 m, limit 10 hodin
Transgrancanaria Promo : 15km/ 470 m, limit 6 hodin.


Startovné

1. červenec - 18. prosinec

Transgrancanaria -130€

Transgrancanaria Advanced-120€

Transgrancanaria Maratón-70€

Transgrancanaria Starter-50€

Transgrancanaria Promo- 25€

19. prosinec - 10. únor

Transgrancanaria -150€

Transgrancanaria Advanced-140€

Transgrancanaria Maratón-80€

Transgrancanaria Starter-50€

Transgrancanaria Promo- 25€


WEB ZÁVODU: The North Face®Transgrancanaria


Zatím mám v plánu vyrazit na tento závod spolu s Pavlem Paloncým a pak se tam nějákou dobu zdržet a využít zdejší prostředí k pozávodní regeneraci a dalšímu tréninku, v podstatě to pojmout jako takové malé soustředění, které se dá zpestřit třeba lezením nebo turistikou, když už tedy poletíme takovou dálku. Pokud by tedy někdo také uvažoval o tomto závodě a pořád se nemůže rozhodnout nebo se mu nechce cestovat samotnému, tak můžeme vytvořit jednu větší skupinu a podniknout tuto cestu společně.

Náklady na letenku (zpáteční) počítáme na cca 6 tisíc


kontakt: Jan Zemaník
tel: 734577493
mail: jzemanik@seznam.cz


zdroj informací: www.canariatravel.cz a www.transgrancanaria.net