Mountain Challenge - 2. závod

(Jan Zemaník, Filip Šilar)

horský maraton dvojic cca 60 km

1.7-2.7. 2011 Pustevny

1. místo

6 hodin 38minut

Trasa závodu:
Pustevny, Tanečnice, Čertův Mlýn, Podolánky, Břestový, Včelín, Šance, Kobylanka, Lysá hora, Ostravská ch., Ostravice, Cyrilka, Čertův Mlýn, Tanečnice, Pustevny (CÍL)

Ninaj: Nad druhým závodem Mountain Challenge u mě visel dlouho otazník, po příjezdu ze slovinského Adventure Race jsem se však přece jen odhodlal a byl jsem připraven závodu se zúčastnit. Pár dní před závodem se mi navíc ozval Filip Šilar, který mimochodem závodil ve Slovinsku také za tým Czech Adidas Terrex, takže o složení týmu pro tento závod bylo jasno.
(start)

Na startu na Pustevnách se sešla docela dobrá konkurence a už od začátku bylo jasné, že to bude boj až do konce. Někdy kolem půlnoci odstartovalo asi 40 týmů vstříc beskydské trase. Začátek závodu byl rozběhnut opravdu rychle, hodně rychle. Kluci za to opravdu vzali a rozběhli závod velice odvážně, avšak trasa byla dost dlouhá, tak jsme se nenechali až tak strhnout a běželi si svoje. Na první kontrole, která byla na Podolánkách u Cyrilky jsme byli z Pusteven za 50min na druhém místě!
(doběh k první kontrole)

Další postup byl kousek po Smrkovce, pak po červené směrem na Břestový, na Velké a kolem Smrku až na hráz přehrady Šance, kde se nacházela druhá kontrola. Po celou dobu jsme udržovali kontakt s prvními a už při stoupání na Lysou jsme stáhli ztrátu na asi dvě minuty. Při seběhu z Lysé po červené na Ostravici jsme kluky předběhli a v celku rychlém tempu jsme ukrajovali kilometry ze závěrečné části, která vedla opět přes Podolánky, Čertův Mlýn, na Tanečnici a do cíle na Pustevny. Celý závěr závodu už dost bolel, hlavně stoupání na Kněhyni bylo dosti náročné a navíc jsme vůbec nevěděli, co se děje za náma a jaký náskok na kluky máme. Zhruba tři kiláky před cílem bylo už celkem jasné, že si běžíme v tomto závodě pro vítězství, po cestě jsme ještě přijali gratulace od Miry Prašivky z Valašského království a po šesti hodinách a třicetiosmi minutách jsme doběhli do cíle na prvním místě, které bylo opravdu vydřené a nerodilo se přes střevní a žaludeční potíže vůbec lehce!
(vyhlášení)


F O T O G A L E R I E