ZÁVODY MIMO DRÁHU 2011

(ninaj, kubajs)

Hornická desítka 5.11.2011

Další ročník tentokrát 26. je již minulostí. Na listopad nezvykle teplé počasí přilákalo na start rekordních 2050 závodníků! Na startu jsme opět nechyběli. V kategorii dorostenců doběhl Jakub na trati 838 m ve velice silné konkurenci na druhém místě v čase 2:09 min. Startovka byla opravdu nabitá, vždyť na start se postavili dorostenečtí mistři ČR na 800 , 1500 a 3000 metrů!

(Start!)

Závodní víkend v Itálii 15.-16.10.2011

Kubajs:V pátek 14. října jsem se vypravil spolu s několika běžci z ČR do Italie. Po 1O hod. jsme přijeli do městečka Pettinengo, Ubytovali jsme se ve starší vilce a brzo šli spat. Ráno jsme se lehce proklusli a odpoledne jeli do města Biella, kde se konal závod na jednu míli Circuito Citta di Biella v úzkých uličkach města. Po prvním pomalejším kole, jsem za to vzal a svižnému tempu nikdo ze soupeřů nestačil a já zvítězil v čase 4:38 min.

(Finish!)

Další den se konal závod hned pod naším ubytkem, Giro Podistico di Pettinengo, kde se běželo 6,5 km. Trať byla dost kopcovitá a v úvodu se hned sbíhal prudký kopec a na trati mě čekalo ještě tak 5-6 táhlych stoupání. Po 3.kilometru jsem běžel osamocen a doběhl si pro 2.místo v dorostencích v čase 21:54 min.(první, Ital(3OOOm: 8:43min.). Po nás se běžel hned hlavní závod, kde bylo kolem 12 afričanů, kteři posbírali, co se dalo. Hned po vyhlášení jsme jeli opět dlouhou cestou domů.
(vyhlášení vítězů)

Ondřejnická patnáctka 9.10.2011

ninaj:Druhý ročník přilákal do areálu Opálená na Čeladné rekordní počet účastníků. Celkem 117 běžců se postavilo na start náročného patnáctikilometrového závodu. Vysoké finanční odměny přilákaly kvalitní závodníky z Polska a Slovenska, kteří také splnili roli favoritů a ve většině kategorií byli na předních místech. Mezi muži zvítězil Andrzej Dlugosz za 57:39 min!!! Já jsem skončil na 14. místě v čase 1:10.23 hod

(pár metrů před cílem)

Běh za sedmizubým hřebenem 1.5.2011

ninaj: Tak trochu neplánovaně jsem zavítal do Boskovic na zdejší závod - Běh za sedmizubým hřebenem. Jednalo se o druhý ročník závodu, všechno bylo hezky zařízeno, zorganizováno, ceny byly hezké, jen ten program nebyl zrovna ten nejlepší, mezi běhy se konaly různé koncerty a člověk zbytečně dlouho čekal na vyhlášení (se kterého se stala nakonec díky špatně zpracovaným výsledkům trochu komedie), nadruhou stranu, trať byla hezká, vedena místními ulicemi, kopcovitá a po náročném sobotním programu byly i ty čtyři kilometry celkem náročné. Nutno však dodat, že jsme zde obsadili z pohledu Slezanu F-M první tři místa v pořadí Peter Mikulenka, Tomáš Filipec a já.

(v cíli)

Běh Hrádkem 30.4.2011

ninaj: V sobotu se konal tradiční běh Hrádkem. Letos se zde díky jiným závodům nesešla tak velká konkurence jako obvykle, ale i tak se na start postavili závodníci, které jsem dosud nikdy neporazil. Běželo se klasicky, dva okruhy, poté do kopce, kousek po louce, seběh a dlouháá rovinka až do cíle. Druhé místo v tomto závodě je pro mě úspěchem, neboť se není připravuju na jisté jiné závody a naběhaných kilometrů a úseků přece jenom není tolik.

(Běh Hrádkem)

Běh okolo Olešné 2.4.2011

ninaj: V sobotu 2.dubna se uskutečnil druhý závod Velké běžecké ceny - Běh okolo Olešné. Letos byl tento závod, zárověň jako Mistrovství Moravy a Slezska v přespolním běhu. Trať byla klasická jako v minulýchj ročnících, šest kilometrových okruhů v okolí přehrady. V tomto závodě jsem se umístil na 6. místě v čase 21:56 min.

(průběh závodu - foto Jan Smekal)

Slezanský kros 23.3.2011

ninaj: Ve středu 23. března se uskutečnil v areálu atletického stadiónu ve Frýdku-Místku úvodní závod Velké běžecké ceny - Slezanský kros. Za krásného a slunečného počasí čekalo na závodníky 6 km, 8 okruhů, na celkem nové trati, oproti jiným ročníkům obohacené o dva krátké výběhy a jeden prudší seběh. V rámci přípravy jsem se také zúčastnil a obsadil jsem zde celkové šesté místo v čase 24:23 min.


(start Slezanského krosu)

MČR v krose - Baldovec 19.3.2011

Kubajs: Tak to byl asi nejnáročnější závod, kterého jsem se zúčastnil a nedoběhl, možná i díky tomu, že jsem dva týdny před závodem proležel týden s antibiotiky. Na velice náročné trati jsem se držel v průběhu závodu na předních pozicích, avšak při seběhu posledního kopce v posledním okruhu jsem asi potřetí spadl a pokračovat už prostě nešlo! Náročné podmínky jsou vidět i ve fotogalerii zde..


(velice náročná trať)

Mořkovský zajíc 19.3.2011

ninaj: Dalším závodem kterého jsem se zúčastnil byl silniční závod na 10 Km v Mořkově - Mořkovský zajíc. Počasí si opět trochu hrálo a v noci z pátku na sobotu napadlo slušné množství nového mokrého sněhu. Terén zvlněný, mírné kopečky střídaly seběhy, pět kiláků na obrátku a zpět do cíle, na cestě břečka, voda a podobné sračky, tak nějak to vypadlo na trati. K samotnému závodu asi jen to, že to klouzalo, ujíždělo a pořád jsem přeskakoval ze strany na stranu, chvíli jsem běžel nalevo, pak uprostřed, pak napravo, a tak se to střídalo, v cíli nakonec 6. místo v čase 37:17 min.


(Na trati Mořkovského zajíce)

Kobeřická dvacítka 13.3.2011

ninaj: V neděli 13. března se konal v Kobeřicích jubilejní 30. ročník Kobeřické dvacítky kterou jsem si letos nenechal ujít. Počasí bylo parádní, teplo a slunečno, jen ten vítr byl dosti silný! Trať byla pro mě velkou neznámou a vůbec jsem nevěděl co mě čeká. Věděl jsem jen, že se běží jeden okruh, který má dvacet kilometů a vede přes nějáké vesnice. A okruh to byl docela náročný, dlouhé a táhlé kopce, docela dost seběhů plus ten silný vítr, nebylo to nic příjemného. V podstatě to byl můj první závod na dvacet kilometrů a snažil jsem se to nějak nepřepálit, a možná, že jsem se snažil až hodně a zbytečně jsem si nechal utéct čelní skupinku a celý závod jsem běžel ve větru osamocen. Do cíle jsem nakonec doběhl na 8. místě v čase 1:17 hod.


(Start Kobeřické dvacítky)