ZÁVODY MIMO DRÁHU 2012

(ninaj, kubajs)

MČR v krose 24.3.2012

Kubajs: Vrchol krosové sezóny, tedy Mistrovství České republiky v krose proběhl letos v Horažďovicích na Šumavě. Závodilo se na trati špičkových krosových parametrů - rychlá a suchá trať s jedním prudším výběhem. V kategorii dorostenců, na trati 3,7 km jsem se od začátku držel ve vedoucí skupině, po polovině závodu jsem udával tempo, avšak v závěrečných metrech už mi nezbyly síly na záverečný finiš a musel jsem se spokojit s druhým místem.


(MČR v krosu)

Cinque mulini Cross - Itálie18.3.2012

Kubajs:Po výborných výsledcích v hale jsem dostal možnost jet na crossový podnik Cinque mulini v Itálii, poblíž Milána. Po dlouhé cestě jsme se ubytovali v luxusním hotelu a další den jsme hned závodili. Tento závod patří do Světové série krosů 2011/2012. Trať byla výborná, cca 4 km, povrch suchý a pevný ,pár výběhů, probíhalo se i starými mlýny. Ve své kategorii, která čítala kolem 40 běžců jsem se umístil na 2.místě. Naše výprava získala dohromady tři první místa ( juniory vyhrál Radek Karnufek z mojí tréninkové skupiny) a moje druhé místo. Hlavní závod mužů vyhrál známý keňan Thomas Longosiwa.


(Cinque mulini Cross)

Slezanský kros 14.3.2012

ninaj: Ve středu proběhl v areálu atletického stadiónu ve Frýdku-Místku zahajovací závod Velké běžecké ceny - Slezanský kros. Jarní počasí připravilo běhavou šestikilometrovou trať, jen místy bylo bahno, zvítězil Ladislav Sventek (vítěz Lysacupu) před Vladanem Šindelkem a na třetím místě jsem doběhl já v čase 23:55 min..


(start Slezanského krosu)