Sezóna 2013 - jaká byla?



Tým Podlysáci - extrémní štafety (běh, kolo, paraglide, kajak)




V letošním roce se nám týmově zadařilo na obou plánovaných štafetových závodech, kterými byli Adrenalin Cup a Bobr Cup.

Na Adrenalin Cupu jsme letos startovali už potřetí a vybojovali jsme zde celkové 10. místo! Premiérový start na Bobr Cupu nám také výborně vyšel a skončili jsme zde na 6. místě!

Velkou posilou byl letos výborný bajker Martin Haman, který zajel parádní časy a hlavně díky němu se nám oba starty vydařily. Poděkování patří také ostravickému Ruma Sportu, který nás na závodech podpořil!

V sezóně 2014 bychom se jako tým měli objevit opět na ,,domácím,, Adrenalin Cupu , Bobr Cupu a rádi bychom vyzkoušeli také nějákou zahraniční štafetu, vše se ale bude odvíjet opět a hlavně od našich finančních možností.

Jan Zemaník

Rok se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci, takže bych rád shrnul hodnocení letošní sezóny.



Obecně hodním letošní sportovní sezónu jako velice úspěšnou. Poprvé se mi ve své sportovní kariéře podařilo zazávodit si více v zahraničí, celkem jsem si letos připsal 6 zahraničních startů (3x Itálie, 1x Francie, 1x Německo, 1x Švýcarsko). Základem byla kvalitní zimní příprava bez zranění a nemoci ze které jsem těžil v podstatě celý rok. Pár závodů se mi sice hodně nepovedlo, ale beru to nadále jako cenné zkušenosti do budoucna. Na podzim potěšilo zrychlení a osobáky na Ondřejnické 15 a Hornické 10, čehož si velice vážím, protože rychlost nějak speciálně netrénuji (ovšem budu muset asi začít, protože silnice mě každoročně aspoň trochu láká a jak jsem poznal, tak na zahraničních trailech se běhá také zatraceně rychle!)

Výsledky TOP

Adidas 24 hodin na Lysé hoře - 1.místo

Pražská stovka - 1.místo

Rock Point Zimní výzva - 2.místo

Horská výzva Šumava - 2.místo

Zugspitz Supertrail - 2.místo

Slezský maraton - 4.místo

Skyrace Lodrino-Laverttezo - 9.místo


Z těch nepovedených závodů musím zmínit závody evropského šampionátu ve Skyrunningu, ve kterých se mi po návratu z Kavkazu vůbec nedařilo, ne že bych neměl naběháno, ale projevila se únava a to zejména z nekonečného cestování. Dalším spíše už smolným závodem bylo ,,Cécéčko,, kolem Blancu, kde jsem bojoval asi 80 km o umístění kolem dvacítky, ale křeče v závěru mi už nedovolily běžet a došel jsem na 95. místě.



Sezónu 2014 zatím stále plánuji, vše se bude odvíjet hlavně od zdraví a finančních možností. Kalendář závodů budu mít ke konci roku, zatím se určitě chystám na lednové LH24 a březnový ultra na Kanárech - The North Face®Transgrancanaria.