Salomon Slezský maraton 2014

(Ninaj)

16.8.2014

JAN ZEMANÍK - 1.místo - 3:22 hod.

Lysohorský čtyřlístek byl peklo, co si budem povídat, byl to záhul jako prase a tělo dostalo pořádně zabrat! Trvalo skoro více než týden než jsem se dal pořádně do kupy, v podstatě jsem jen chodil, klusal nebo jezdil na kole - žádné velké běhání se nekonalo...Na Slezský maraton jsem se však i přesto těšil a chtěl jsem ho pojmout jako poslední větší proběhnutí před CéCéčkem kolem Blancu.

V sobotu ráno se na startu sešla opravdu spousta běžců, počasí se zdálo být mnohem přívětivější než při čtyřlístku, takže to vypadlo na hezké proběhnutí v okolí Dolní Lomné, kde byl start i cíl závodu.


Start závodu jsem asi jako většina závodníků, tak trochu prokecal a z ničeho nic už jsme běželi vstříc prvnímu kopci - Kozubové. První kilometry ještě pár srandiček a hecování s kamarády a v půli kopce už jsem si běžel-šel to svoje. A tak to bylo po nové trase závodu až do cíle. Bylo opět moc fajn znát celou trasu, kterou jsem si prošel s účastníky Salomon-Suunto víkendu, který se konal v červenci přímo v Dolní Lomné. Celá trasa byla až na pár prudkých stoupání hodně rychlá a běhavá, zpestřená několika záživnými seběhy a docela velkými rozbahněnými úseky a přesně tohle mě baví, takže jsem si celý závod pořádně užil!

Bylo také moc hezké, že se na trati objevili lidé, kteří přišli fandit a povzbudit všechny závodníky, což bylo moc super, protože tohle se u nás moc nevidí. Samotného běžce to nesmírně povzbudí a běží se mu mnohem lépe, i když třeba už moc nemůže!

Letošní Slezský maraton se tedy opět hodně povedl, po třetím místě z prvního ročníku a ,,bramborovém,, čtvrtém místě z minulého roku, se mi tentokrát podařilo zvítězit! Bohužel se časy z předešlých ročníků nedají porovnávat, protože trať byla pokaždé jiná, proto tedy doufám, že trasa zůstane do budoucna stejná a rozhodně bude co překonávat!


Poděkování patří Honzovi Weberovi za super zorganizovaný závod a všem ostatním za super atmosféru!!!